Πόσο ευκολο ειναι να απολαυσουμε σπιτικη σπανακοπιτα απο δυο μικρες ζαρντινιερες? Πανευκολο! Απο τη σπορά μεχρι την φροντιδα και τη συγκομιδη το σπανακι ειναι ενα πολυ ευκολο και αξιζει να το δοκιμασετε! Πως; στα φυτωρια αλλα και στα supermarket θα βρειτε σακουλακια με σπορους και ακολουθειτε τις οδηγιες.
Σε γενικες γραμμες φροντιστε να σπειρετε τους σπορους 3 - 5 εκατοστα τον ενα απο τον αλλο σε αφρατο χωμα και σε βαθος παλι 3 - 5 εκατοστα.
Ποτιστε σιγα σιγα ωστε να μην μετακινηθουν οι σποροι και σε λιγες ημερες θα δειτε 2 λεπτα φυλλαρακια να ξεπροβαλλουν.
Αυτα ειναι τα πρωτα φυλλα του φυτου ενω τα επομενα θα ειναι στρογγυλα και αρκετα μεγαλυτερα. Με λιγο και συχνο ποτισμα το σπανακι θα μεγαλωσει και θα πυκνωσει και εσεις θα μπορειτε να ετοιμασετε την νοστιμοτερη σπανακοπιτα.
Τι παρατήρησα όμως;
Αρκετά από τα φυτά άρχισαν να ετοιμάζουν κοτσανάκια με σποράκια! Αυτο συμβαίνει κυρίως όταν το φυτό διψάσει. Επειδή όμως τα σπανάκια μου δεν έμειναν καμμία φορά απότιστα υποψιάζομαι ότι ίσως τα έβλαψε ό έντονος ήλιος που στο μπαλκόνι μου γυρίζει μετά τις 1 το μεσημέρι. Μάλλον θα πρέπει να τα φυτεβω είτε πίσω από μεγαλύτερα φυτά ή να τα προστατέψω με ένα δίχτυ σκίασης. Τι να πω;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου